2010. április 11., vasárnap

A menyasszonyi csokor virágai


Nyakunkon az esküvői szezon. A nyár az év virágokban leggazdagabb évszaka. A bőséges választékban sokszor elkalandozik a leendő menyasszony. Ebben a bejegyzésben bemutatom a legnépszerűbb virágfajtákat, melyekből menyasszonyi csokrok készülnek.

Menyasszonyi csokrok rózsából

Egész évben szinte minden színben (kivéve a természetes kéket) elérhető. Kitűnő alapanyaga, a kerek, és csepp alakú menyasszonyi csokroknak. Ha szeretnénk emlékbe elrakni a csokrunkat, a rózsacsokor kitűnő választás, hiszen könnyedén kiszárítható. A rózsából készült esküvői csokrok önmagukban is gyönyörűek, gyakran kérik önmagában egyféle rózsából kötve, vagy különböző színekből vegyesen.



Pink, rózsaszín és fehér rózsákból készült gö,b alakú menyasszonyi rózsacsokor
Menyasszonyi csokor rózsából

Változatosságot visznek a csokor megjelenésébe, ha különböző méretű virágfejekből áll. Az egészen apró virágútól a nagyfejű rózsákig széles a választék.





Romantikus hatást adhatunk a csokornak, ha kevés rezgővirággal párosítjuk. Természetesen más típusú apró virággal vagy apró levelű zöldekkel is feldobhatjuk a csokrunkat.

Esküvői rózsa menyasszonyi csokor lila, rózsaszín és fehér rózsából, rezgővel
Menyasszonyi csokor rózsából rezgővel


Divatosak a strasszokkal, vagy gyöngyökkel díszített félgömb alakú megoldások. A rózsákat párosíthatjuk más, hasonló fejformájú virágokkal is, így egyedivé téve rózsacsokrunkat.


Rózsacsokor liziantusszal és strasszokkal


Kála csokrok 

A káláról szinte mindenkinek eszébe jut az esküvői csokor. Régen menyasszony virágnak is hívták. A hagyományos fehér fajta pihenő ideje pont június-augusztusra esik, ezért a nyár közepén inkább import kálából készíttethetünk menyasszonyi csokrot.

Hagyományos kála

Ezeknek a kisebb virágú üvegházi káláknak a szára vékonyabb, így jól hajlítható. Ideális összetevője a modern menyasszonyi csokroknak, és asztaldíszeknek. Virágformájából adódóan a hosszú jogarcsokrok illetve csepp és leomló formájú csokrok is mutatósak belőle.

Színes holland kála

A holland nemesítőknek köszönhetően rengeteg színben kapható az év nagy részében. (Krém, sárga, barack, narancs, rózsaszín, bordó, barnás-vörös, padlizsánlila színben.)

Menyasszonyi csokor padlizsán lila kálából, gyöngyökkel
Lila kála menyasszonyi csokor

Leomló kála esküvői csokor gyöngyökkel és macifűvel
Kála menyasszonyi csokor 



Orchidea csokrok

Az orchideáknak rengeteg fajtája van. Manapság nem csak csónakorchidea (cymbidium), hanem a lepkeorchidea (Phalaenopsis) , és a Dendrobium is népszerű szereplője az egzotikus menyasszonyi csokroknak. Mindhárom fajta tartós és mutatós virág, és számtalan színvariációban elérhetőek. Rózsával párosítva elegáns-, más trópusi növényekkel kötve extravagáns, különleges menyasszonyi csokor a végeredmény. Virágaikat egyenként kötve bármilyen csokortípus elkészíthető belőlük.


Menyasszonyi csokor pink, rózsaszín és fehér pillangó orchideából
Menyasszonyi csokor lepke orchideából
Polgári szertartásra egy zöld levelekkel lazított, apró fehér virágokkal kiegészített elegáns orchidea csokrot is viselhet a leendő feleség.

Fehér cymbidium orchidea csokor
Csokor csónak orchideából



E-mail: barbara.vadady@decoflor.hu
Telefon: 06/30-498-44-84 
Weboldal: www.decoflor.hu